Nagy levegő: lejjebb bukott a frank!

Pénzcentrum2011. június 27. 20:02

A reggeli borongós nemzetközi befektetői hangulat fokozatosan javult a nap során, így az euró egyre jobban erősödni tudott, a részvényindexek pedig emelkedésbe váltottak. Ez a svájci frank gyengülésével, illetve a forint erősödésével járt kora estig.

A jelek szerint a háttérben intenzíven zajló egyeztetéseken olyan megoldások születhetnek a görögök ügyében, amelyek rövid távon akár kedvező helyzetet teremthetnek az eurózóna pénzügyi szektorának és ez a reménykedés fontos ok lehetett a ma egyre javuló nemzetközi befektetői hangulatban. Amint beszámoltunk róla, mégis létezik B-terv arra a görög helyzetre, ha a parlament mégsem fogadja el az elvileg életfontosságú megszorító csomagot a napokban.

A reggel az euróval szemben még történelmi csúcs közelében, 1,1820 körül járó svájci frank a délután második felében gyengülésbe kapcsolt és kora estére egészen 1,1950-ig süllyedt a közös európai fizetőeszközzel szemben. Az euró a dollárral szemben is jókora erősödést mutatott a reggeli 1,4130-ról 1,43-ig.

A javuló nemzetközi befektetői hangulatban a forint is erősödni tudott, az euróval szemben mérsékelten, míg a svájci frankkal és a dollárral szemben határozottabban. Az euró/forint jegyzések a reggeli 269,5 körülről kora estére 268,5-ig, a frankkal szembeniek 227-228 közöttről (azaz történelmi frankcsúcsról) 225-ig, a dollárral szembeniek 190,5-ről 188-ig süllyedtek a bankközi piacon.

 

Címkék: