Újítsd fel a lakásod - hitelt is kaphatsz hozzá

Pénzcentrum2011. május 4. 17:02

Lakásfelújítási hitellel segítené az otthonok modernizációját az FHB Jelzálogbank. A felújítás mellé egy bizonyítványt is kapnának a tulajdonosok, ami tanúsítaná a lakás értéknövekedését.

A lakosság egyharmada nem elégedett a lakáshelyzetével, nagyobba, vagy szebbe szeretne költözni - mutatott rá Harmati László, az FHB Jelzálogbank üzleti igazgatója a Portfolio.hu  jelzáloghitelezési és lakossági finanszírozási konferenciáján. Az újlakás-építések száma továbbra is csökken, amit jól mutat a kiadott építési és használatba vételi engedélyek száma.

Az FHB Jelzálogbank egy olyan, kifejezetten felújításra szánt hitelterméket kíván a piacra dobni, amelynek fő célja a lakások modernizálása. A felújítási hitel mellé egy bizonyítványt is kiállítanak majd, amely a jövőben önmagában is értéket képvisel az eladó kezében, és biztosítékot ad a vevői oldalon. A hitel által finanszírozott lakások felújítása meghatározott irányelvek alapján történne, amelyek bizonyos energia-megtakarításokat garantálnának. A terméket megpróbálják minél inkább "egyablakossá" tenni, vagyis a hitel felvétele és a tanúsítvány megszerzése egyszerűen, egy lépcsőben történhet.

Az Energia Tanúsítvány önmagában is értéket képviselhet, de a felújított lakás rezsiköltségének csökkenése is többszörösen fedezheti a felújítási hitel költségeit. Az egyre növekvő energiaárak mellett erre minden esély meg is van. A tanúsítvánnyal ellátott ingatlanok értéke a piaci átlag fölött emelkedhet - hangsúlyozta Harmati László. A vásárlók egyre tudatosabban az alacsonyabb rezsijű, felújított, modernizált lakásokat keresik.

Címkék: