Veszélyben az OTP-ügyfelek! Ez az eddigi legdurvább átverés

Pénzcentrum2011. május 3. 12:02

Egy, az interneten terjedő lánclevélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg bankkártya adatokat kicsalni az OTP-ügyfelektől.

Egy, az interneten terjedő lánclevél az OTP Bankra hivatkozva próbál meg bankkártya adatokat kicsalni az ügyfelektől. A levél szövege a következő:

"Tisztelt ügyfelünk,

Az előbbiekben tapasztaltuk, hogy külömböző számitógépekről belépések történtek az ön netbank szolgáltatásában, és többszörös sikertelen jelszó használata is tapasztalható volt. Megkérjük önt, hogy szíveskedjen belépni a netbank szolgáltatásában, és töltse ki a biztonsági kérdőívet, hogy biztosak lehessünk abban, hogy ön az aki ténylegesen jogosult a netbank szolgáltatáshoz, továbbá bizonyoságot szerezzünk arról hogy semi sem változott az ön biztonsági adataival kapcsolatosan."

Az OTP Bank felhívja a figyelmet, hogy a fenti levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra juthatunk.

Ahogy már számos alkalommal hangsúlyozták, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. Amennyiben adataidat már megadtad, haladéktalanul lépj kapcsolatba az OTP-vel a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy ezen az e-mail címen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A közlemény szerint a hitelintézet a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

 

Címkék: