Frankhitellel küszködik a TV2 sztárcelebje

Pénzcentrum2011. március 30. 04:44

"Nyakamba vettem olyan terheket, amilyeneket nem kellett volna, és itt most nem a feleségemre és a gyerekemre gondoltam, hanem a svájci frank alapú kölcsönre például" - vallotta be minap egy interjúban Ganxsta Zolee. A magyar hírességnek hiteltartozásai miatt kell celebesednie.

Ganxsta Zolee mostanában olyan műsorokban is szerepel, aminek szinte semmi köze nincs a zenéhez (Ezek megőrültek, Hal a tortán, stb.). Mint a rapper a Velvetnek elmondta, ez szükséges velejárója annak, hogy eltartsa a családját. "Megmondom őszintén, hogy a nyakamba vettem olyan terheket, amilyeneket nem kellett volna, és itt most nem a feleségemre és a gyerekemre gondoltam, hanem a svájci frank alapú kölcsönre például. Olyan dolgokat is be kell vállalnom, amiket nem feltétlenül tartok szerencsésnek, de sajnos szükséges." - nyilatkozta.

200 forint alatti frankárfolyam-rögzítés jöhet

Talán Ganxsta Zolee számára is jó hír, hogy a kiszámíthatóság érdekében valószínűleg 200 forint alatti svájci frank árfolyamon rögzítenék a lakáshitelesek törlesztőrészletét. Erről Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke beszélt kedden a TV2 Mokka című műsorában.


Rogán Antal konkrétumokról nem kívánt beszélni, mert - mint mondta -, ha előre közölne konkrét számokat az devizaspekulációt indíthatna el, és még a kormány nem döntött az ügyben. Elmondta, "a mostaninál alacsonyabb árfolyamon" kezdenének el törleszteni az adósok, viszont a különbözetre egy forint folyószámla képződne "egy öt év múlvai határidővel", amit az állam "garantál a bankok számára".

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezért a bankok garanciadíjat fizetnének - fűzte hozzá. Rogán Antal kitért arra, ez azt is jelentené, hogy ha a svájci frank árfolyama csökken, akkor amíg a különbözet el nem tűnik, addig továbbra is mindenki a fixált árfolyamon fizetne.

Az árfolyamrögzítésről korábban Gyuris Dániel, a Bankszövetség elnökségi tagja is beszélt a Portfolio.hu-nak. A bankvezér szerint a tárgyalások során valamennyi érintett fél érdekeit szem előtt tartva olyan megoldás kialakítása kívánatos, amely képes arra, hogy hatékonyan kezelje az ügyfelek kitettségét az árfolyam-ingadozásnak. Nagyon fontos azonban, hogy nem árfolyamrögzitést jelent az eddig megismert tervezet egyik változata sem. Nem lehet megoldás az árfolyamveszteségek végleges realizálása sem az ügyfelek, sem a bankok részére.

Címkék: