Újabb csalás, újabb átverés: légy résen!

Pénzcentrum/InfoRádió2011. február 11. 11:02

Csatornamunkásnak adják ki magukat és tetemes mennyiségű készpénzt kérnek az elvégzett munkáért a csalók, akik a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-re hivatkozva csengetnek be fővárosi lakásokba. A társaság azt kéri, hogy a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen. A cég szóvivője az InfoRádióban közölte: több bejelentést is kaptak már a csalások miatt.

Azutóbb időben több lakossági bejelentés érkezett a Fővárosi Csatornázási Művekhez az V., a XV. és a III. kerületből - tájékoztatott a társaság szóvivője. Kiderült, hogy a cég alvállalkozóinak adják ki magukat azok a két-három tagból álló brigádok, amelyek akár két-háromszázezer forintot is elkérnek egy-egy kisebb tisztításnak nevezett tevékenységért. Akik gyanút fogtak, érdeklődtek az FCSM ügyfélszolgálati számán arról, hogy a cég valóban küldött-e hozzájuk alkalmazottakat - mondta Bátori Marianna.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a közterületen zajló tisztításokért senkinek nem kell fizetnie külön díjat, hiszen a több mint ötezer kilométer hosszúságú közcsatorna üzemeltetése és tisztítása az FCSM egyik alapfeladata. Ezeket a munkákat a csatornadíj már tartalmazza.

Más a helyzet az ingatlanon belüli dugulás-elhárítással, ami viszont nem tartozik a Társaság tevékenységi körébe - figyelmezetett Bátori Marianna. Hozzátette: a Csatornázási Művek alkalmazottai tisztítási munkák elvégzése miatt nem keresik meg személyesen a lakókat, nem szednek készpénzt, és az FCSM alvállalkozókat sem bíz meg ilyen feladatokkal.

Ha az ügyfeleket mégis a vállalat munkatársai keresik fel, nekik vállalati igazolványuk van, egységes, feliratozott védőruhát viselnek, és a járműveik is emblémázottak. Váratlanul azonban semmilyen körülmények között nem csöngetnek be senkihez, a lakók által igényelt szolgáltatásokat mindig előre egyeztetett időpontban végzik el - közölte a szóvivő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az FCSM közleményében arra kér mindenkit, hogy a nyomozás érdekében azonnal jelentsék be a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság díjmentesen hívható 80/455-000 számú Központi Ügyeleten, ha gyanús emberek, a cégre hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az ingatlanok tulajdonosaitól, lakóitól.

 

Címkék: