Végre ezt is tanítják majd a magyar iskolákban

Magyar Nemzet2011. február 7. 10:02

A várhatóan jövő szeptemberben bevezetésre kerülő új Nemzeti alaptanterv (NAT) és a hozzá kapcsolódó kerettantervek alapján alapvető pénzügyi, szociális és fogyasztóvédelmi ismereteket is tanulnak majd a diákok az iskolában - írja a Magyar Nemzet.

A várhatóan nyárra elkészülő új tantervek szerint szeptembertől egységesebbé válik az iskolák tananyaga - fejtette ki a lapnak Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára. Lesznek olyan ismeretek, melyek a tananyag bővítését, és olyan területek is, ahol csökken a kötelezendően elsajátítandó ismeretek köre. Az új NAT a természettudományok oktatásában hozhatja a legnagyobb változást.

Ami a pénzügyi és fogyasztóvédelmi ismereteket illeti, ezek Gloviczki szerint alapvető fontosságúak ahhoz, hogy a mai világban a fiatalok felelősen tudjanak gazdálkodni. Megengedhetetlen ezért ma már, hogy a fiatalok ne tudják, mit jelent a THM (teljes hiteldíj-mutató), mire való a hitelkártya vagy a bankkártya, "mi a különbség a lekötött betét és a betéti kamat között". 

 

Címkék: