Hitelcsapdában a TV2 celebje, pedig milliókkal dobálózik

Pénzcentrum2010. december 21. 04:44

Korábban sem kertelt, legszívesebben egy irgalmatlan sallert nyomna le a hitelügyintézőjének, majd elküldené melegebb éghajlatra a tanácsadóját Rákóczi Ferenc, a hétköznaponként a TV2-n futó 40 milliós játszma című műsor játékvezetője. Hiába játszik nap, mint nap hatalmas pénzkötegek között, saját bevallása szerint húsz évre előre el van adósodva.

A 40 milliós játszma műsorvezetőjét sem kímélte a válság, a megemelkedett törlesztőrészletekről a Best-nek adott interjújában beszélt: "Soha nem foglalkoztam a pénzzel, ha volt, elbuliztam, elutazgattam. Amikor Judittal összeköltöztünk, és jött Panka, semmilyen megtakarításunk nem volt. Hitelből vettünk mindent, ezért most húsz évre előre el vagyunk adósodva! A múltkor azt számolgattam, hogy jobban járnánk, ha albérletbe mennénk, mert a válság miatt irgalmatlanul felmentek a törlesztőrészletek" - mondta Rákóczi Ferenc.

 

Korábban úgy nyilatkozott, hogy legszívesebben egy taslival nyitna, ha újra tárgyalhatna a hiteléről az egykori tanácsadójával. A műsorvezető és párja a kislányuk érkezésekor vágtak bele a közös otthon megteremtésébe, ekkor vásárolták meg a 70 négyzetméteres lakásukat. Megfelelő tőke híján a vételár kiegyenlítéséhez svájci frank alapú lakáshitelt vettek fel.

Korábban:
Erre mennek el Fábry Sándor milliói
Ennyit keres Stohl András

Ma is ennek a hitelnek a törlesztőrészleteit nyögik, a műsorvezető elmondása szerint az emelkedés mértéke eléri a százezer (!) forintot. Ennyit lecsípni a havi bevételekből nem könnyű, és mivel alig volt félretett pénzük, a családfő szinte éjjel-nappal dolgozik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


Nehezen tudták megszokni az egyre nagyobb összegekről szóló csekkek látványát, a frank árfolyama pedig egyre csak távolodik az egykori 145-ös szinttől. Rákóczi Ferenc elmondta, hogy már akkor érezte, hogy ebben a történetben lesz még néhány csavar, amikor megkapták az első olyan csekket, melyen kereken ötvenezer forinttal több szerepelt, mint az induló összeg. Feltette a kérdést, hogy hova tovább, de a válasz egyelőre az, hogy felfelé.

 

Címkék:
pénzköteg,