Hitelcsapdában a Megasztárok? Jelzálog a karrierért

Pénzcentrum2010. október 30. 14:02

Mindent egy lapra tettek fel a Megasztárból nemrég kiesett Seres fivérek. A Fivérek nevű zenekar tagjai karrierjük érdekében még a családi házukat is jelzálogosították, ezért bíznak abban, hogy öt élő adás után már ki tudják használni a hírnevet.

A zenekar egyik tagja, Seres Zoltán a Velvetnek adott interjújában elmondta: "Amikor kiderült, hogy idén már csapatokat is várnak a műsorba, úgy döntöttünk, megpróbáljuk. Idáig sikerült eljutni, hogy a legjobb zenekar mi lettünk"

Seres nem tagadta, már folynak a tárgyalások a további lehetőségekkel kapcsolatban, de erről többet nem szeretett volna elárulni.


A Seres fivérek annyira bíztak a sikerben, hogy egy magas összegű hitelt vettek fel karrierjük beindításához, és a családi házukat jelzálogosították el. "Végig hittünk abban, hogy ez működni fog, egyetlen félelmünk az volt, hogy kevés lesz az élő adás ahhoz, hogy kamatoztatni tudjuk az ismeretséget. Bennünk volt a félelem, hogy most fogunk kiesni, na, most fogunk kiesni, de öt adásig eljutottunk, és szerintem ez elég lesz az anyagi biztonság megteremtéséhez" - vallotta be az énekes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mit kell tudni a szabad felhasználású jelzáloghitelekről?

Az ilyen típusú kölcsönök keretében a felvehető összeget a fedezetként felajánlott ingatlan és az igénylő igazolt havi nettó jövedelme alapján határozzák meg a bankok. A pénzt nem kötelező lakáscélra fordítani, szinte bármire elköltheti az adós. A szabad felhasználású hitel kihelyezése kockázatosabb, mint a lakáshitelezés, ezért a bankok 1,5-2 százalékponttal magasabb THM mellett kínálják az ilyen hiteleiket.

Címkék: