Kajajegyre és gyerektartásra is ad hitelt az Erste Bank

Pénzcentrum2010. október 1. 04:42

A héten jelentős változásokat vezetett be a jelzáloghitelezés területén az Erste Bank, az intézkedések elsősorban az elfogadható jövedelmek körének bővítésére vonatkoznak.

Gyermektartási díj

A hiteligénylés során jövedelemként vehető figyelembe a legalább 6 hónapja a kérelmező számára érkező azonos, rendszeres összegű jóváírás, melyösszegét bírósági ítélet vagy egyezséget jóváhagyó végzés is megerősít. A jóváírás a hitelkérelem befogadásakor a tizedik életévét be nem töltött gyermek esetén vehető figyelembe. A válást kimondó jogerős bontóperi végzés benyújtása kötelező.

Bónusz, prémium, jutalom

Bónusz, prémium és jutalom akkor vehető figyelembe, ha az elmúlt 12 hónapban került kifizetésre és az nem a saját vagy egy közeli hozzátartozó vállalkozásából származik. A munkáltatói igazoláson feltüntetett jövedelmen felül a prémium/ bónusz/jutalom nettó összegének 1/18-ad része vehető havi jövedelemként figyelembe.

Cafeteria keretében kapott juttatások

Cafeteria is akkor fogadható el jövedelemként, ha az nem a saját vagy egy közeli hozzátartozó vállalkozásából származik. Az elfogadható juttatások közé a melegétkezési utalvány, a hidegétkezési utalvány, az internet utalvány, a helyi utazásra szolgáló bérlet-hozzájárulás valamint az egészségpénztári hozzájárulás tartozik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Családi vállalkozásból származó jövedelem

A mai jövedelmi viszonyokat figyelembe véve a bank bevezette a családi vállalkozásból származó jövedelmet, mint új jövedelemtípust. Családi vállalkozásnak tekintik azon egyéni vagy társas vállalkozást, melyben a hiteligénylők, (férj és/vagy feleség, vagy mint élettársak) valamelyikének vagy együttes tulajdoni hányada legalább 51%. Ha a további tulajdonos(ok) közvetlen hozzátartozó(k), akkor 50% is elegendő.

A bank a vállalkozás elmúlt 12 havi számlaforgalma alapján határozza meg a vállalkozásból jövedelemként figyelembe vehető összeget(a bejövő jóváírások fele, de legfeljebb havi 350 ezer forint fogadható el családi vállalkozásból származó jövedelemként).

Címkék:
prémium egészségpénztár,