K&H: Könnyítés a svájci frank hiteleseknek

Pénzcentrum2010. május 21. 16:58

Könnyítés a svájci frank hiteleseknek: MNB középárfolyamon váltja forintra a K&H a jelzáloghiteleket.

"Az utóbbi időben tapasztalataink szerint a lakosság hitelkereslete a forint alapú hitelek felé fordul. Az elmúlt hetek piaci eseményei ismét megmozgatták a devizaárfolyamokat, így meglévő devizahitellel rendelkező ügyfeleink közül egyre többen érdeklődnek az átváltás lehetőségéről Ezért azoknak a lakossági ügyfeleknek, akik szeretnék a havi törlesztő részletet forintban fix módon, előre kalkulálhatóan fizetni, szeretnénk megkönnyíteni a devizahitel forintra váltását. Így jelen döntésünk értelmében 2010. június 1-től a svájci frank alapú jelzáloghitelek forintra váltását a Magyar Nemzeti Bank középárfolyamán biztosítjuk számukra, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan (egy teljes törlesztési perióduson át) - nem csökken 175 forint alá." - mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Csoport vezérigazgató helyettese, a Lakossági divízió vezetője.

A K&H 2009. október 1-től alacsony törlesztő részletű forint alapú jelzáloghitelt kínál, amely árfolyamkockázat nélkül, előre kalkulálható törlesztő részletet jelent az ügyfelek számára. A K&H szenzációs forinthitel bevezetése óta a forint alapkamata 2%-kal csökkent, ezzel együtt csökkent a forinthitel kamata is, ezzel valós alternatívát biztosítva a devizahitelek mellett a hitelt igénylő új ügyfeleknek.

Az árfolyamingadozások kivédése érdekében a K&H Bank gyakorlatában a nyújtott devizahitelt évek óta forintra lehet átváltani. További könnyítésként - a Magatartási kódex aláírása előtt - már felajánlotta, hogy a deviza alapú hitelek forintra történő váltására és a futamidő meghosszabbítására nem számol fel díjat. Amennyiben az ügyfél törlesztési nehézségekkel küzd, egyebek mellett lehetséges módosítani a hitel lejáratán is, így a csökkentett törlesztő részlet kevésbé terheli meg a családok havi kiadásait - akár hosszú távon is.

A bank 2009 nyarán vezette be az adósmentő csomagot, mely során teljes mértékben figyelembe véve az ügyfél egyéni helyzetét, szociális körülményeit, státuszának alakulását, személyre szabva határozzák meg, hogy a következő egy-két évben mennyi legyen a havi törlesztőrészlete.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A váltás könnyítése minden svájci frank alapú hitelre, azaz a svájci frank alapú K&H üzleti feltételű lakáshitelre, a svájci frank alapú K&H ingatlanfedezetű személyi hitelre, illetve a svájci frank alapú K&H könnyűhitelre érvényes, és ilyen hitellel rendelkező lakossági ügyfélnek rendelkezésére áll, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan (egy teljes törlesztési perióduson át) - nem csökken 175 forint alá.

Címkék: