Egy hetük maradt a diákhiteleseknek: még lehet igényelni

MTI2010. május 10. 15:32

Egy hétig kérhetik még a diákhitelt azok, akik eddig nem tették, de még ebben a tanévben szeretnének pénzhez jutni - közölte Őri András, a Diákhitel Központ szóvivője az MTI-vel. Aki most lekési a május 17-ei határidőt, az már csak a jövő tanévre kérheti a hitelbírálat nélkül elérhető speciális kölcsönt. Ez az összeg akár 200 ezer - a költségtérítéses képzésben résztvevőknek akár 250 ezer - forint is lehet. Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank és takarékszövetkezeti fiókokban lehet benyújtani.

Azok az új igénylők, akik még május 17-ig ezt megteszik, június 15-én, a tanév utolsó diákhitel-kifizetési napján, egy összegben kaphatják meg visszamenőleg a teljes tavaszi szemeszterre esedékes (öt havi) kölcsönüket. Speciális esetben - ha az igénylő szülei már nem élnek, vagy éppen regisztrált álláskeresők - szemeszterenként további 50 ezer forinttal nőhet az összeg.

A diákhitelt felsőfokú tanulmányai alatt, 40 éves koráig bárki igénybe veheti, nem kell sem jövedelem, sem kezes, sem egyéb fedezet. Csak a tanulmányok befejezése után, negyedéves türelmi idő elteltével kell a törlesztést megkezdeni.

Címkék: