Új támogatott forinthitel az Erste Banknál: részletek ITT!

Pénzcentrum2010. február 15. 16:02

A termék paraméterei, jogszabályi feltételek Az Erste Banknál mától érhető el a 134/2009. számú kormányrendelet alapján kizárólag forintban nyújtható és törleszthető új hitelkonstrukció, a Fiatalok, valamint többgyermekes családok kamattámogatott kölcsöne.

A hitelterméket a bank 1 éves kamatperiódussal nyújtja, futamidő hossza minimum 12 hónap, de legfeljebb 420 hónap (35 év) lehet. Az új kölcsön Fundamenta Lakáskasszával és életbiztosítással kombináltan is igényelhető.

A kölcsönkérelem benyújtásának határideje vásárlás esetén a 2009. július 1-jét követően megkötött végleges adásvételi szerződésekre a szerződéskötést követő 120 napon belül, építés esetén a 2005. január 31-ét követően kiadott építési engedéllyel a végleges használatbavételi engedély kiadása előtt, korszerűsítésnél a hitelcél megvalósulása előtt történhet. Amennyiben a kérelmező ezen időpontokig nem él a támogatás igénylésének lehetőségével, erre később már nem tarthat igényt.

Az állam a fent hivatkozott kormányrendelet alapján a támogatott személy részére új lakás felépítéséhez, új lakás vásárlásához, valamint lakás korszerűsítéséhez felvett hitelintézeti kölcsön kamatainak megfizetéséhez kamattámogatást nyújt a futamidő lejártáig, de maximum 20 évig.

A rendelet alapján kamattámogatott kölcsönt igényelhet a támogatott és külföldi személy, vagyis EU állampolgár vagy harmadik országbeli bevándorolt, illetve letelepedett személy.

Támogatott hitellel megvalósítható célok / maximális kölcsönösszeg (az önerő %-os mértéke nem jogszabályi előírás):

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kamattámogatás építés és új lakásvásárlás esetén sávos, gyermekszámtól függ (de gyermektelen egyedülálló is igényelheti), mely a futamidő alatt, de legfeljebb 20 évig érvényesíthető, korszerűsítésnél fix mértékű. Minél több gyermeke van a családnak, annál magasabb kamattámogatásra jogosult, és a legmagasabb kamattámogatás mérték 6 (vagy több) gyermek esetén érvényesíthető.

A kamattámogatási sáv változhat a futamidő alatt. A gyermekszám emelkedéséről a Magyar Államkincstár értesíti a bankot, majd az ezt követő második naptári hónaptól a kölcsön hátralévő futamidejében (kamatperióduson belül is) a magasabb gyerekszámra érvényes kamattámogatás mérték vonatkozik az ügyletre.

STOP-LOSS a unit-linked biztosításhoz, egyéb feltételek

Címkék: