Válaszolt az OTP: szerdától hibátlanul működik a netbank

Pénzcentrum2010. január 26. 12:02

Mint arról beszámoltunk, tegnap délután óta hibásan működik az OTPdirekt rendszere. Az OTP tájékoztatása szerint a bankkártyás tranzakciókkal kapcsolatosan észleltek funkcionális hibát.

A Pénzcentrum az OTP Bank Médiakommunikációs osztályától megtudta: az előre ütemezett hétvégi verzióváltást követően a bank szakemberei a bankkártyás tranzakciókkal kapcsolatosan funkcionális hibát észleltek.

Gyorshír! Hiba az OTP rendszerében!

A technikai hiba eredményeként a bankkártyával kezdeményezhető egyes funkciók (pl. mobilfeltöltés) nem minden esetben végrehajthatóak. A szolgáltatásba történő belépés és az egyéb tranzakciók (pl. átutalás) természetesen rendelkezésre állnak.

A csütörtöki időpontot a bank a honlapon olvasható tájékoztató szövegben, mint legkésőbbi időpontot tette közzé, ám a gyors hibajavításnak köszönhetően már 27-án reggeltől a bankkártyával kezdeményezhető funkciók teljes körűen elérhetőek lesznek.

Mit tehetnek az ügyfelek?

Az OTP tájékoztatása szerint az internetes szolgáltatása üzemszerűen működik, de ha pl. mobiltelefont szeretnének feltölteni és a leírt jelenséget tapasztalják, akkor az OTP javasolja a telefonos ügyintézői szolgáltatás igénybevételét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ugyanakkor az esetleges letiltásoknak semmi köze a részeleges és átmeneti intézkedéshez, a bankhoz nem érkeztek ilyen jellegű bejelentések.

Ha a felhasználóknak a belépéssel kapcsolatos problémája van, akkor azt a körülmények dokumentálásával (használt op.rendszer, böngésző típusa/verziója, képernyő másolatok, konkrét időpont és eseményleírás), juttassák el a bank részére (informacio@otpbank.hu).

Címkék: