Kormány: fontos döntés előtt az Alkotmánybíróság

Pénzcentrum2010. január 22. 14:32

Hosszú időre lekerül a napirendről az értékalapú adó elméleti lehetősége is, ha az Alkotmánybíróság kifogást emel ellene, de a kormány azzal számol, hogy a vagyonadó kiállja az alkotmányossági próbát, kidolgozásakor ugyanis figyelembe vették a testület korábbi döntéseit - ismertette a kormány álláspontját Szollár Domokos kormányszóvivő egy mai sajtótájékoztatón.

Ezért úgy vélte, hogy az Alkotmánybíróság februárban nagyon fontos döntést fog hozni gazdasági, politikai és jogfilozófiai értelemben is.

Megerősítette azt is, hogy az adóhatóság teljesítette az adatvédelmi ombudsman egyik kérését, így az APEH honlapján közzétett vagyonadó-kalkulátorral már a személyes adatok megadása nélkül is ki lehet számolni az ingatlan becsült forgalmi értékét - írja az MTI.

Tegnap a Portfolio.hu-n is megjelent a Pénzcentrum azon írása, miszerint az APEH teljesítette az adatvédelmi biztos egyik legfőbb kérését. A cikkben azt is közölte a lap, hogy Jóri András állásfoglalásában szereplő egyéb kifogások technikai végrehajtásán jelenleg is dolgozik az APEH, és a következő hetekben a szükséges további változtatások is megtörténnek. Részleteket az alábbi linkre kattintva olvashat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2010.01.21 14:02
Lépett az APEH: megváltoztatták a vagyonadó-kalkulátor működését

Címkék: