CIB: csökkentek a jelzáloghitelek kamatai

Pénzcentrum2009. október 27. 12:02

A CIB Bank 50 bázisponttal csökkentette forint alapú, piaci kamatozású, egy éves kamatperiódusú lakáshiteleinek és szabad-felhasználású jelzáloghiteleinek kamatát a múlt heti alapkamat-csökkentést követően. A bank jelzáloghitel oldalon szinte azonnal követi a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatcsökkentését, ugyanakkor a pénzügyi intézmény kínálja a piacon a legalacsonyabb, 9,99% THM-el rendelkező jelzáloghitel konstrukciót is.

A CIB kamatcsökkentésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szigorú hitelkorlátozási javaslatát követően került sor. A CIB forint alapú, piaci kamatozású, egy éves kamatperiódusú hitelei szinte azonnal követték az MNB múlt hét hétfői 50 bázispontos alapkamat csökkenését, így a bank mind a lakáshitelek, mind a szabad-felhasználású jelzáloghitelek kamatát szintén 50 bázisponttal csökkentette. Ezt megelőzően legutóbb augusztus végén — a lakáscélú hiteleknél 1%-ot, a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél pedig 0,5%-ot — csökkentett a pénzintézet az éves hitelkamaton.

A CIB továbbra is kínálja kiszámítható, 3 éven keresztül változatlan törlesztőrészletű lakáshitelét évi 9,2% induló kamat mellett. A 9,99%-os THM és a hároméves kamatperiódus kiemelkedővé teszi a terméket a piacon található hasonló konstrukciók átlagos 13-14 százalékos teljes hiteldíjmutatóhoz és a megszokott egyéves kamatperiódusához képest. Az ügyfelek számára nagy előnyt jelent a hároméves kamatperiódus, ugyanis tervezhetőbb a családi költségvetés, ha három éven át stabilan ugyanazzal a havi törlesztőrészletettel számolhat az ügyfél, függetlenül attól, hogy emelkedik-e a jegybanki alapkamat.

Címkék: