Felejtsd el a luxust a repülőgépeken!

Pénzcentrum2009. október 20. 13:02

Felejtsük el a repülés luxusát, mint motiváló erőt, az emberek ma már csak azért repülnek, mert muszáj nekik - mondta British Airways vezérigazgatója.

El lehet felejteni a fényes prospektusok és TV-reklámok ígéreteit, amelyekben az utasok relaxálva nyújtózkodnak a repülőgép ülésein egy pohár pezsgővel a kézben, 10 000 méter magasan. A valóságban rég nem az utazás luxusáért repülnek az utasok, hanem azért, mert muszáj nekik. Különösen az üzletemberek.

A British Airways vezérigazgatója, Willie Walsh egy BBC-nek adott interjújában beszélt erről, melynek témája a környezetvédelmi kihívás volt, mellyel a légitársaságok szembenéznek.

A céget már korábban is bírálták azért, mert csak business osztályú repülőgépet indított London és New York között, melyen mindössze 32 utas fér el, a repülőjegy ára pedig az oda-vissza útra meghaladja a másfélmillió forintot. Bár Walsh elismerte, hogy ennek a járatnak a az egy főre jutó CO2-kibocsátása meghaladja egy Boeing 747-es Jumboét is, állítása szerint a sokat utazó üzletemberek szívesen vesznek igénybe egy ilyen szolgáltatást. Hiába tehát a technológia és hiába van szinte ingyen egy videokonferencia, a személyes találkozás az üzleti megbeszélések alkalmával még mindig létfontosságúak.

Címkék: