THM-et csonkolt az Aegon: lakáshitelek kamatkedvezménnyel (x)

Pénzcentrum2009. október 2. 06:30

Az utóbbi időben a hitelpiacon az euró és a forint alapú termékek térnyerése volt megfigyelhető, ám vállalatunk portfoliójára ez csak csekély hatással van, mivel nálunk továbbra is elérhetőek a svájci frank alapú hitelek - mondta a Pénzcentrumnak Harnos András, az AEGON Hitel Zrt. vezérigazgatója.


Harnos András vezérigazgató

"Az Aegon hitelportfoliójának 99 %-át a frankhitelek teszik ki, az elmúlt 3 hónap folyósításaiból 91,5 %-ot képviselnek. 5 %-ot tesznek ki az euró alapú hitelek és körülbelül 3,5 %-ot a forinthitelek" - tette hozzá a vezérigazgató.

Jelzáloghitel termékek esetében a bank az első (6 havi) kamatperiódusban 1 százalékpontos kamatkedvezményt biztosít minden igénylőnek. Svájci frank alapon például 5,28 % az induló kamat az első hat hónapban.

Az átlagosan igényelt hitelösszeg 11 millió forint, a folyósítások átlaga 10 millió forint volt az elmúlt negyedévben. A legnépszerűbb futamidő a 20 év, a futamidő átlaga egészen pontosan 247 hónap. A piacot jellemző visszaesés az Aegonhoz benyújtott igénylések számán is tükröződik, melyek száma a III. negyedévben a tavalyi harmadára estek vissza.

A nyári időszakban - a vezérigazgató szerint utólag eredményesnek nevezhető - kamatakció segítette a forgalom szinten tartását, a kedvezmény azokra a nyáron benyújtott kérelmekre vonatkozik, melyek folyósítása legkésőbb október végéig megtörténik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Aegon augusztus közepén vezette be új termékét Hitelcsere program néven, melynek elsődleges célja az ügyfelek részére kedvezőbb törlesztést, alacsonyabb terheket jelentő hitelkiváltás. A vállalat a IV. negyedévben lassú növekedésre számít, véleményük szerint a volumen nagyobb mértékű növekedése csak 2010 első negyedévében várható.

Címkék: