Holnaptól visszatér a támogatott lakáshitel

Pénzcentrum2009. szeptember 30. 08:47

Októbertől visszatér a támogatott forinthitel, a fiatalok és a többgyerekesek számára. A kormány a korábbi lakástámogatási rendszer legfőbb elemeinek felfüggesztésével négymilliárdot spórol, az új program bevezetése cirka hárommilliárdba kerül -írja a Népszabadság.

A Bajnai-kormány július elsejével függesztette fel a korábbi lakástámogatási rendszer legfőbb elemeit, és még aznap újat hirdetett. Az előző rendszer tucatnyi kedvezményt tartalmazott, a holnaptól életbe lépő célzottan a fiatalok és a többgyermekesek otthonteremtését kívánja segíteni.

Az október elsejétől igényelhető új lakáshitel-kamattámogatást a gyermektelen vagy egy gyermekes 35 év alattiak, illetve a legalább két gyermeket nevelő 45 évnél fiatalabb párok vehetik igénybe új lakás építéséhez, vásárlásához, illetve meglévő otthonuk korszerűsítéséhez. A vásárláshoz felvett hitel kamattámogatása az életkor függvényében változik.

A kamattámogatott hitel összege Budapesten és a megyei jogú városokban nem haladhatja meg a 12,5 millió, míg más településeken a tízmillió forintot. Az új lakás telek nélküli vételára nem haladhatja meg a 25, illetve a 20 millió forintot. A korszerűsítési hitel összege egységesen ötmillió forint.

Címkék: