Megszorult lakáshitelesek: íme a mentőövek a Raiffeisentől

Pénzcentrum2009. szeptember 10. 17:30

A Raiffeisen a nehéz anyagi helyzetbe került adósok helyzetén segít, akár a kormány által előírt mentőcsomagok segítségével, akár saját konstrukciókkal.

A bank tavaly november óta biztosítja ügyfelei számára a pénzintézetek által a Pénzügyminisztériummal aláírt, devizahiteleseket segítő megállapodásba foglalt lehetőségeket. Ezek elsősorban a fizetési késedelemmel még nem rendelkező ügyfeleknek nyújtanak segítséget a futamidő meghosszabbításával, illetve a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentésével abban az esetben, ha törlesztőrészletük jelentősen megemelkedik.

Ezen felül május óra a Raiffeisen Bank Újrakezdés Hitel néven saját hatáskörű megoldásokat is kínál a bajbajutott ügyfeleinek. Az újfajta hitelt a már fizetési késedelembe esett lakossági ügyfélkör igényelheti, a meglévő késedelmes hitel kiváltására, azok összevonására. Az Újrakezdés megoldást jelenthet mind jelzálogfedezetes hitel, mind pedig fedezet nélküli hitelek (személyi kölcsön, bankszámlahitel, hitelkártya) esetén. A havi törlesztés csökkentésére a futamidő növelésével és/vagy a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentésével nyílik lehetőség, ezen felül váratlan élethelyzetekben mód van a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentésére is.

Augusztus óta a Raiffeisennél is igényelhető a kormány által kezdeményezett jelzáloghiteleseket segítő, késedelmes hitelek kiváltására létrehozott, jogszabályon alapuló Áthidaló Kölcsön. A jogszabályból adódó szigorú igénylési feltételek miatt az Áthidaló kölcsön sajnos csak szűkebb ügyfélkör számára érhető el.

Az Áthidaló Kölcsön alternatívájaként a Raiffeisen Bank kidolgozta saját konstrukcióját is a Raiffeisen Újrakezdés Plusz terméket, amelyet az Áthidaló Kölcsön igénybevételére jogosult ügyfelek vehetnek igénybe. A Újrakezdés Plusz első 2 évében az ügyfeleknek havi 9.000 Ft-ot (míg az Áthidaló Kölcsön esetén havi 10.000 Ft-ot) kell minimálisan megfizetniük. Viszont a hosszabb futamidőnek köszönhetően a 2 éves moratórium letelte után a havi törlesztőrészlet összege várhatóan kevésbé fog növekedni. További információt itt találhatnak. www.raiffeisen.hu/hitelatutemezes linken.

Címkék: