Lelakva vagy felújítva adjunk túl lepukkant ingatlanunkon?

Pénzcentrum2009. szeptember 6. 10:01

Csak módjával érdemes pénzt költeni az értékesítésre szánt lakásunkra. Pár hasznos tanács költözés előtt állóknak és költözni vágyóknak.

Amennyiben éppen az ingatlan állapota miatt kívánnánk kiköltözni, úgy gondoljuk előtte végig, hogy milyen költségek árán tudnánk otthonosabbá varázsolni a már megszokott hajlékunkat. Számoljunk azzal a ténnyel is, hogy a költözés időbe és pénzbe kerül, ha ezek meghaladják a felújítás árát, akkor inkább a renoválásba vágjunk bele.

Elkerülhetetlen költözés esetén a minél magasabb eladási ár és az esetleges ráfordítás különbözet elérését tűzzük ki célul magunk elé! Kisebb költségű, de látványos javításokkal, mint például egy tisztasági festés, sokkal vonzóbbá tehetjük lepusztult odúnkat, ezzel is néhány százalékkal feljebb srófolva az ingatlan árát.

Nagyobb, és a szem elől eldugott rekonstrukciós munkálatokba a költözés előtt már nem érdemes belekezdeni. Semmi esetre se újítsuk fel tehát közvetlenül eladás előtt a vízvezetékrendszert, az elektromos hálózatot vagy a tetőt, ha az nincs legalább életveszélyes állapotban.
A legfontosabb azonban mielőtt áruba bocsátanánk otthonunkat: tájékozódjunk több helyi ingatlan ügynökségnél is, hogy a környéken milyen ingatlanokra van kereslet, és mennyit kaphatunk reálisan lakásunkért.

Címkék: