Nem kell a Windows 7-es (sem)

Pénzcentrum2009. július 13. 16:25

Világszerte számtalan cég hagyta ki a Microsoft Windows XP utáni lépcsőfokát a Vistát. Bár az új operációs rendszer, a Windows 7-es kampánya már nagy dérrel-dúrral elkezdődött, lehet, hogy a gazdasági válság miatt újabb kudarccal szembesül majd a világ legnagyobb szoftverfejlesztője.

A Quest Software alá tartozó ScriptLogic ezer IT-adminisztrátort interjúvolt meg a jövőbeni terveikről érdeklődve. A válaszadók 60 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a közeljövőben nem tervezik a Windows 7 bevezetését. A megkérdezettek egyharmada 2010 végéig tervezi telepíteni a gépein az új rendszert, míg alig 5,4 százalék válaszolta, hogy még idén upgrade-el.

A forráskód végleges verziója a hírek szerint még ebben a hónapban elkészül. A Microsoft a valamikor október végén dobná piacra a Windows 7-et, megelőzve az eredeti időpontot, a Vista megjelenésének 3. évfodulóját, jövő januárban. Azonban a válság alaposan lecsökkentette az IT-fejlesztésekre fordítható keretet is: az interjúalanyok egyharmada gazdasági okokra hivatkozva elhalasztja az upgrade-eket és a beszerzéseket.

Címkék: