Kivonul a devizahitelezésből a K&H Bank! Már nem vesznek át új kérelmet

Pénzcentrum2009. július 3. 09:32

Az euró alapú szabad felhasználású jelzáloghitelek június 17-ei felfüggesztése után a mai naptól már devizaalapú lakáshitelt sem fogad be a K&H Bank. A bank szerint a mai makrogazdasági körülmények miatt nehezen kiszámíthatóvá vált a háztartások teherbíró képessége a mai naptól felfüggeszti a devizaalapú lakáshitelek befogadását.

A döntés az új kérelmekre vonatkozik, a folyamatban lévő ügyleteket a korábbi feltételek szerint bírálják el. Az ország második legnagyobb bankja ezentúl csak forint alapú hiteltermékeket kínál az ügyfeleinek.

A bank közleménye szerint folyamatosan figyelemmel kísérik a piaci eseményeket és szükség esetén ezekre igyekeznek időben reagálni. A pénzintézet úgy véli, hogy hosszú távon az ország és a lakosság is abban érdekelt, hogy a háztartások forint alapú hiteleket vegyenek fel.

A forinthiteleket nem érintik az árfolyammozgások, aminek következtében az utóbbi hónapokban jelentősen romlott a háztartások pénzügyi helyzete. A bank a forinthitelek térnyerését várja az előttünk álló években, a lakossági ügyfelek számára az új államilag támogatott hitelek és a piaci feltételű forinthitelek ismét kedvező választási lehetőséget jelenthetnek.

Korábban: Tovább szűkít devizában a K&H

Címkék: