Szocialista reakció: "Bicskanyitogató a bankok viselkedése!"

Pénzcentrum2009. június 18. 15:47

A pénzvilág profitéhsége okozta a pénzpiaci válságot, ezért bicskanyitogató, hogy a bankvilág tagjai érzéketlenek a válság miatt nehéz helyzetbe került emberek iránt - mondta Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón (MTI).

A szocialista politikus arra reagált, hogy Felcsuti Péter, Magyar Bankszövetség elnöke a kríziskezelő alapról szólva csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, "szép példája a populizmusnak", mert ebből az összegből semmit nem lehet megoldani, a szétosztása pedig valószínűleg túl sokba kerül.

Felcsuti: nevetséges az egymilliárdos krízisalap

A kereskedelmi bankoknak megvannak a saját társadalmi felelősségvállalási programjaik - válaszolta arra a kérdésre, tervezi-e a bankszövetség, hogy az alappal kapcsolatban valamilyen ajánlást fogalmazzon meg a tagjai számára.

20-50 ezer forintos egyszeri segély a rászorulóknak

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tóbiás József elmondta: nem hiszi, hogy az a jó válasz, hogy a bankoknak megvannak a saját programjaik, mert ha ez működne, akkor nem lehetne a médiában arról hallani, hogy több száz családot lakoltatnak ki, és bedőlnek a hazai kis- és középvállalkozások.

Címkék:
populizmus,