Kedvezmények az Erste-hitelekhez: mától szigorítások

Pénzcentrum2009. május 6. 11:32

A mai naptól átalakításra kerül az Erste Bank lakossági jelzáloghitelekhez kapcsolódó kedvezményrendszere. Az új szabályozás visszamenőleg nem hatályos, csak a 2009. május 6-tól befogadott kérelmekre vonatkozik.

A mai naptól befogadott ügyletek esetén csak aktív számlát nyitó hitelfelvevő ügyfeleknek jár kedvezmény (kivéve a Takarnet díjkedvezményt, illetve a Kiegészítő kamattámogatott hiteleknél adott közjegyzői díjkedvezményt). Az aktív számlának az minősül, ha legalább a mindenkori minimálbért elérő havi jóváírás és havi két kimenő GIRO tranzakció (állandó átutalás vagy csoportos beszedés) tartozik a számlához. Az értékbecslések kapcsán egy darab szakértés díja kerülhet visszatérítésre.

A piaci kamatozású lakáshitelek és szabad felhasználású jelzáloghitelek esetén finanszírozási módtól függetlenül nyújtható Takarnet díjkedvezmény. Kizárólag fedezet és jövedelem alapú ügyletek esetén - ha az ügyfél a futamidő első 3 évében legalább a mindenkori minimálbért elérő munkabérutalás és havi 2 db kimenő GIRO tranzakció teljesítését vállalja, akkor a folyósítási jutalék 50%-kal (maximum 40 000 Ft-tal) csökkenthető, csak kamat terméknél kamatkedvezményben részesül az ügyfél, valamint egy értékbecslési díjat elengednek.

A kiegészítő kamattámogatott lakáshiteleknél a nyújtható kedvezmények köre valamennyi finanszírozási mód esetén érvényesek. Ezek közé tartozik a Takarnet díjkedvezmény, a folyósítási jutalék 50 %-ának (maximum 40 000 forintig történő) elengedése, az ingatlanszakértői kedvezmény és a közjegyzői díj jóváírása a folyósítási jutalékból.

Címkék: