Beismerés: a Provident osztályvezetője szerint is kockázatosak a hitelek

Pénzcentrum2009. április 24. 09:32

A Provident Zrt. egyik alkalmazottja pert indít munkáltatója ellen a, mert szerinte a területi képviselőknek a menedzsment nyomására kellett kockázatos hiteleket kihelyezniük. Összeállt a Provident elleni első pertársaság is: kétszázan fordulnak a bírósághoz a szerződésük érvénytelenítéséért.

Már belülről is bírálják a Provident Zrt. menedzsmentjét: a cég egyik alkalmazottja hamarosan munkaügyi pert indít a munkáltatója ellen. A csoportvezető -aki az alá tartozó területi képviselőkön keresztül több mint ezer ügyféllel áll kapcsolatban- azt állítja: a menedzsment nyomására, a vezetők tudtával olyan kuncsaftok számára is nyújtottak kölcsönöket, akiknek az életkörülményei, jövedelmi viszonyai eleve lehetetlenné tették, hogy a tartozásaikat törleszthessék.

A csoportvezető szerint az elmúlt időszakban a fizetési morál romlása miatt a képviselők által hetente begyűjtött törlesztőrészletek mértéke jelentősen csökkent, és félő, hogy a várható veszteségeket a cégvezetés az alkalmazottak nyakába kívánja varrni.

Mikola Gergely, a Provident Zrt. szóvivője határozottan cáfolta, hogy a társaság vezetői a szerződéskötések számának növelése érdekében nyomást gyakoroltak volna az alkalmazottakra. Ezt szerinte az is bizonyítja, hogy a munkatársaikat nem a hitelkihelyezések, hanem a pénzbegyűjtés alapján premizálják, így elemi érdekük, hogy csak olyan ügyfeleknek hitelezzenek, akik vissza is tudják fizetni a kölcsönt.

Az úgynevezett Antiprovident Akciócsoport - amelyet a céggel szemben fellépő magánszemélyek hoztak létre - a közelmúltban koncentrált támadást indított a Provident ellen. Mali Zoltán, a baranyai Drávapiski polgármestere, az Antiprovident egyik képviselője elmondta: Békés megyében összeállt az a több mint kétszáz fős pertársaság, amely hamarosan polgári pert indít a Provident ellen, hogy a bíróságtól - feltűnő értékaránytalanságra hivatkozva - az élő szerződések felbontását kérje.

Címkék: