Csalóka Auchan ingyenhitel! Lerántottuk a leplet a 0 %-os THM-ről!

Pénzcentrum2009. április 3. 05:38

0 %-os THM mellett kínált munkáltatói igazolás nélküli akciós áruhitelekkel csábítja vásárlóit az Auchan hipermarket. A 4 illetve 6 hónapos futamidőre kínált ingyenhitel konstrukciók feltételrendszerét boncolgattuk, érdekes dolgokra derült fény! A hitelajánlatoknál általában az apróbetűs részekben rejtőzik a lényeg, nincs ez másként ebben az esetben sem.

Az akció ideje alatt a hitelbírálatot végző Accord Magyarország Zrt. munkáltatói igazolás helyett elfogadja az igénylő saját nevére és címére szóló, munkabér-, vagy nyugdíj-átutalást tartalmazó bankszámlakivonatát. A nyugdíjas igénylőktől vezetékes telefonszámlát is kérnek.

A 0 %-os THM meghatározása a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, de az nem veszi számításba az igényléshez szükséges hitelkártya költségeit. Az akciós konstrukciókat ugyanis csak Auchan-kártyával (THM: 34,78 % - 39,88 %) rendelkező vásárlók igényelhetik, illetve akik az áruhitel mellé kénytelenek hitelkártyát is igényelni, hogy pozitív elbírálásban részesülhessenek.

A hat hónapos ingyenhitel igénylése esetén 10 %-os, a 4 hónapos konstrukció kérelmezéséhez 20 %-os önerő befizetése szükséges. Előbbi ajánlat az akciós újságokban megjelölt határidőig, utóbbi április 30-ig igényelhető.

A hirdetés szerint az Auchan-kártya igénylése ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár, ami ellentmond a kondíciós listának. Aki pedig akciós áruhitelt szeretne igényelni, az nem teheti meg a hitelkártya szerződés aláírása nélkül.

Címkék: