A Provident mentheti meg Magyarországot?

Pénzcentrum2009. április 2. 10:30

Az International Personal Finance nevű brit cég magyar leányvállalata, a Provident jelentheti a megoldást a pénzügyi hátrányba került magyar családok számára- írja az egyik vezető angol gazdasági lap.

A Times online szerint Magyarországon a gazdasági nehézségek egyre több család életében jelentkeznek, így hazánk jelenti az egyik legkockázatosabb terepet az International Personal Finance cégcsoport számára. Ugyanakkor egyre többen dolgoznak másodállásban -sokszor nem bejelentett munkaként- így számukra a klasszikus bankhitelek sokszor elérhetetlennek bizonyulnak.  Ezeknek az embereknek jelenthet segítséget a Provident által nyújtott kölcsön.

Ráadásul -a brit lap szerint- a magyar bankrendszer nem túl ügyfélbarát, és túlságosan nagy a készpénzforgalom aránya is.

A Provident a kispénzű emberek számára kínál kölcsönöket. Ebben a szegmensben azonban elég magas az üzleti kockázat, és ez magas kamatokat jelent.

A Leeds-i székhelyű International Personal Finance kifejezetten a volt kommunista államokra fókuszál. Üzletpolitikájuk az, hogy kisebb kölcsönöket -nagyjából 80 ezer és 130 ezer forint között- adnak. Az IPF ügyfelei általában a nők közül kerülnek ki: azokat a háziasszonyokat célozzák meg, akiknek alkalmanként nagyobb kiadással -karácsony, iskolakezdés- kell számolniuk, de nincs meg a kellő megtakarításuk ezekre -írja a Times online.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az IPF ma 5 térségbeli országban - Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, és Románia- van jelen.

Címkék: