Törlesztési védelem az Erste hiteladósainak!

Pénzcentrum2009. március 4. 14:30

Az Erste Bank lakossági jelzáloghiteleihez kapcsolódóan márciustól bevezetésre kerül a Törlesztési Védelem (Payment Protection Insurance - PPI) névre keresztelt új termék. Az új termék, speciális biztosítási jellegének köszönhetően az ügyfelek és a bank számára egyaránt jelentősen mérsékelheti a kockázatot, ami kiemelt fontosságú a jelenlegi gazdasági környezetben.

A biztosítási jogviszonyban a bank a szerződő, az ügyfél pedig a biztosított, valójában a bank köt biztosítást az ügyfélre, aki ezért a táblázatnak megfelelő díjat fizet. A díjakat a bank továbbutalja a biztosító felé, kedvezményezett minden esetben a bankot jelölik meg. Az ügyfél szerződéses jogviszony helyett egy úgynevezett "Csatlakozási nyilatkozat" aláírásával igényelheti a szolgáltatást.

Az új csomagok széles körű biztosítás jellegű szolgáltatást nyújtanak az ügyfelek részére. A termék lényege, hogy a jelzáloghitel fennállása alatt a hitel visszafizetését veszélyeztető lényeges kockázatokra (halál, baleseti halál, rokkantság, munkanélküliség, keresőképtelenség) az ügyfél biztosítást igényelhet.

A csomagok díját az ügyfelek fizetik, a kezdeti díj a folyósított, illetve rendelkezésre tartott hitelösszeg százalékban van megadva. A törlesztési védelmi díjat az ügyfél törlesztési számlájáról a törlesztőrészletekkel együtt szedik be. A biztosítás megtakarítási részt nem tartalmaz, adókedvezményre nem jogosít. A csoportos biztosítási jellegnek köszönhetően a díjak alacsonyabbak, mintha az adósok egyénileg kötnének szerződést valamelyik biztosítóval.

Címkék: