Nyereséges lett a Provident a sok új ügyfélnek köszönhetően!

Pénzcentrum2009. március 4. 10:30

Bár a bankszektor mindenhol hatalmas veszteségeket a házhoz hozott kölcsöneiről ismert Provident Nagy-Britanniában 12 százalékkal növelte adózás előtti nyereségét, miközben új ügyfeleinek száma több mint kétszázezerrel gyarapodott.

A brit pénzügyi cég 128,8 millió font adózás előtti nyereségre tett szert 2008-ban, amiben benne foglaltatik a hitelkártya-kibocsátással foglalkozó Vanquis Bank 8 milliós adózás előtti eredménye is. Az ügyfelek száma 10,2 százalékkal 2,17 millióra nőtt, vagyis a tavalyi év folyamán több mint kétszázezer fővel növekedett az ügyfélkör.

A házhoz vitt hitelekből származó adózás előtti profit 2,1 százalékkal 126,1 millió fontra emelkedett, miközben a rossz hitelekre kivetett büntetések aránya 30,4 százalékra nőttek az egy évvel korábbi 29,7 százalékról.

A társaság tavaly 200-250 új munkahelyet teremtett: elsősorban a hitelkézbesítők és a call center dolgozóinak száma emelkedett. A központokban dolgozó négyezer főállású dolgozó mellett mintegy 11,5 ezren dolgoznak a hitelek kézbesítésén és a törlesztőrészletek begyűjtésén.

A szigetországban egyébként a mostani ajánlatok szerint csaknem 190 százalékos a THM a házhoz vitt kölcsönökre, de a karácsonyi időszakban bocsátott ki a Provident 222 százalékos THM-mel rendelkező hitelkártyát is.

Címkék: