Mi történt? A Richter és a Mol húzta a tőzsdét szerdán

Pénzcentrum2024. április 24. 18:55

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 437,29 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 66 376,55 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: átlag feletti forgalomban emelkedett a tőzsde, a piacot a Richter és a Mol húzta. Európában negatív hangulat uralkodott, ennek ellenére emelkedett a budapesti tőzsde - jegyezte meg az elemző.

Kitért arra, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette: az üzemanyagárakat a forgalmazóknak a régiós árakhoz kell igazítaniuk, de erre két hetet ad a kormány, ezt követően nézik meg ismét az árak alakulását, és "kemény eszközökkel" beavatkoznak, ha a kereskedők ezalatt nem térnek vissza a régiós átlaghoz.

A Mol 56 forinttal, 1,9 százalékkal 2996 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP korrigált az elmúlt napok emelkedéséből, a részvények ára 50 forinttal, 0,29 százalékkal 17 365 forintra csökkent, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Magyar Telekom alacsony, 546,6 millió forintos forgalmat ért el az osztalékvágás előtti kereskedési napon, árfolyama 2 forinttal, 0,21 százalékkal 942 forintra nőtt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 1,56 százalékkal 9100 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 6078,77 ponton zárt szerdán, ez 15,77 pontos, 0,26 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Címkék:
forint, tőzsde, milliárd, részvények, bux, bux index,