Végre jöhet a várva várt fejlesztés Budapesten: elképesztő pénz mehet el rá, de sietni kell

Pénzcentrum2024. február 19. 08:30

1000 milliárd forint feletti összeg mehet a következő években a budapesti és az elővárosi közlekedés fejlesztésére. Prioritást kapnak ezek a projektek, kiemelt fontossággal a HÉV-járművek cseréjére és korszerűsítésére.

Ezer milliárd forint feletti összeg mehet a következő években a budapesti és az elővárosi közlekedés fejlesztésére - erről ír a Népszava. Mint írják, a főváros még a bérletügyi tárgyalások során egyezett meg arról az építési és Közlekedési Minisztériummal, hogy prioritást kapnak ezek a projektek, kiemelt fontossággal a HÉV-járművek cseréjére és korszerűsítésére.

Csakhogy ahhoz, hogy ebből legyen is valami, március végéig alá kellene írni legalább a támogatói szerződést. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a lapnak azt mondta, hogy a HÉV-projekt helyet cserélne néhány fejlesztési projekttel, de ahhoz, hogy ehhez uniós támogatást lehessen kapni még 2027 előtt, minél gyorsabban cselekedni lenne szükséges.

A HÉV járműcsere és infrastruktúra fejlesztés átkerülne a később záruló IKOP program projektei közé, míg onnan a helyreállítási alap fejlesztései közé sorolnák át a fővárosi villamosbeszerzéseket, valamint a villamos és troli hálózatbővítéseket

- fogalmazott Kiss Ambrus.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

címlapkép: Róka László, MTI/MTVA Bizományosi

Címkék:
közlekedés, hév, Budapest, gazdaság, milliárd, idő, budapesti tömegközlekedés,