Alsózsolcára tervezték, de végül Sóskút kap akkugyárat: kell ez nekik?

Pénzcentrum2024. január 16. 16:16

13 milliárd forintos beruházással hoz létre csúcstechnológiás üzemet Sóskúton a szlovén tulajdonú Andrada csoport. A gyár zöld energiatároló rendszerek újrahasznosítását végzi majd.

13 milliárd forintos beruházással hoz létre csúcstechnológiás üzemet Sóskúton a szlovén tulajdonú Andrada csoport zöld energiatároló rendszerek újrahasznosítására – közölte a cég a hvg.hu megkeresésére. A vállalat összesen 160 munkahelyet tervez létrehozni a projekttel.

Peter Tibaut, az Andrada ügyvezetője és társtulajdonosa a közleményben azt írta, hogy kis kapacitású, nem veszélyes fémhulladékokat újrahasznosító üzemként indulnak el, a sikeres felfutást követő második lépésben pedig teljes energiatároló rendszereket is feldolgoznak majd.

Az egységes környezethasználati engedély kérelmezéséhez átfogó környezeti hatásvizsgálatot végzünk. Célunk, hogy a legszigorúbb környezetvédelmi követelmények és uniós szabványok alapján működjünk

– tették hozzá.

Az üzem február végén fogja megkezdeni a működését, a szükséges engedélyek megszerzése után. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezt követően a cég tájékoztatása szerint újabb magyarországi és európai helyszínek következnek. 

Az Andrada terve korábban az volt, hogy Alsózsolcán indítja el az első üzemét, ám a „a sóskúti telephely méretét és logisztikai adottságait tekintve még optimálisabb helyszínnek bizonyult”.

Címkék:
cég, energia, fejlesztés, gazdaság, üzem, tárolás, újrahasznosítás,