Sosem lesz vége: újabb akkugyár építését engedélyezték Debrecenben

Pénzcentrum2024. január 11. 20:43

Újabb akkumulátor-összeszerelőt építenek Debrecenben, melynek a környezethasználati engedélyezési eljárása zajlik - írja a Debreciner. A lap szerint a projektről sokáig semmit sem lehetett tudni, az üzem létesítését csak akkor jelentették be, hogy a beruházásról érdeklődtek. Azóta viszont kiderült, hogy a kínai CATL fogja használni a gyárat.

Január 5-én jelent meg a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal honlapján, hogy Debrecen déli gazdasági övezetében, a CATL-akkumulátorgyár közelségében egy akkumulátor-összeszerelő üzemet épít az ipariingatlan-fejlesztéssel foglalkozó Inpark Szigma Kft. - írja a Debreciner.hu.

A projekt megnevezésében az „akkumulátor” szó egyáltalán nem szerepel, hivatalosan az „elektromobilitást biztosító újratölthető energiatároló (ELBUE) modul összeszerelő üzem” nevet adták a beruházásnak. A lap szerint nem csak az üzem nevében igyekeztek titkolni, hogy itt akkumulátorokkal fognak foglalkozni, és a korábbi hasonló példáktól eltérően a beruházást eddig be sem jelentették. Az Inpark csak azt követően adott ki egy sajtóközleményt, hogy a Debreciner előbb telefonon, majd e-mailben érdeklődött a cégtől az akku-összeszerelővel kapcsolatban. A lap kérdéseire ugyanakkor a cég nem válaszolt. 

A Hajdú Online viszont már úgy ír az üzemről, hogy azt a CATL hozza létre az Inparktól bérelt létesítményben. Az általuk hivatkozott közlemény szerint a csarnokot főként raktározásra használják majd, és csak kisebb részben történik összeszerelés.

Címkék:
gyár, beruházás, akkumulátor, gazdaság, debrecen, üzem, kína,