Varga Mihály: megérkezett az EU-s források első részlete, százmilliárdokhoz jutott Magyarország

Pénzcentrum2024. január 2. 16:51

Varga Mihály Facebookon jelentette be, hogy 170 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezett Magyarországra, valamint a 2023-as költségvetési adatokról is megérkeztek az első összesítések.

Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy 170 milliárd forintnyi uniós forrás érkeztek Magyarországra. A tárcavezető elmondta, hogy ezzel összesen 470 milliárd forintnyi forrást kapott meg hazánk az elmúlt napokban.

Ezzel az elmúlt öt napban összesen 470 milliárd forint hazánknak járó uniós forrást kaptunk meg: múlt hét csütörtökön 779,5 millió euró (300 milliárd forint) érkezett a helyreállítási forrásokból, ma pedig 445 millió eurót (170 milliárd forintot) utaltak a 2021-2027-es uniós költségvetési időszak keretéből. Ebből 240 millió euró az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz, 205 millió euró a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz fejlesztéseit segíti

– írta kommentben Varga Mihály, aki egy másik posztjában arra is kitért, hogy megérkeztek a 2023-as év költségvetési adatairól az első értesítések.

Eszerint csökkent az államháztartás pénzforgalmi hiánya, illetve a tervezetthez képest több, összesen 1013 milliárd forintnyi társasági adóbevétele született. Ezzel párhuzamosan az államadóság GDP-arányos mértéke szintén csökkent.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A részletes államháztartási adatokról a héten lesz tájékoztatás.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

Címkék:
unió, euró, forint, költségvetés, gazdaság, varga, millió, milliárd, uniós támogatás, uniós támogatások,