1000 fölött a marokkói földrengés áldozatainak száma: magyar halottról nem tudni

MTI2023. szeptember 9. 18:19

Ezer fölé emelkedett a péntek éjszakai marokkói földrengés áldozatainak száma.

A belügyminisztérium ma délután adta hírül, hogy összesen 1037 halálos áldozatot és több mint 1200 sérültet tartanak jelenleg számon.

A rabati geológiai központ megerősítette, hogy az országot 7-es erősségű rengés rázta meg, amelynek epicentruma a közép-marokkói Al-Hauz tartomány volt. Az amerikai földteni intézet 6,8-as erősségű földmozgást észlelt – számolt be az MTI.

A marokkói minisztérium közleménye szerint a földrengés Al-Hauz, Marrákes, Varzazát, Azilal, Sisáva és Tárúdánt tartományokban okozott halálos pusztítást. Az epicentrumtól 72 kilométerre található Marrákesben is több történelmi jelentőségű épület is megrongálódott: a belvárosban egy, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő mecset minaretje is összedőlt többek között.

Marrákes mellett a fővárosban, Rabatban, Casablancában, valamint Agadirban is érezték a rengést. A legnagyobb pusztítást az epicentrumhoz közeli hegyvidéki területen, a Magas-Atlasz-hegységben végezte a rengés, ahol egy faluban teljesen összedőltek az épületek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Paczolay Máté külügyi szóvivő elmondása szerint a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban.

 

Címkék:
gazdaság, halál, haláleset, magyar, sérült, áldozat, földrengés, áldozatok,