Hangsúlyos kijelentést tett az ársapkák kivezetéséről Orbán Viktor

Pénzcentrum2023. április 14. 08:00

Nem Magyarországgal szembeni szankciókról van szó - mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában a Nemzetközi Beruházási Bank alelnökével szembeni amerikai szankciók kapcsán. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy magának a banknak lehetett volna komoly szerepe a térség fejlesztésében, a háború óta azonban a pénzintézet lehetőségei szűkültek, most pedig a működése ellehetetlenült. Tegnap döntött a kormány, hogy ilyen formában nincs értelme a további részvételnek.

Az Amerikai Egyesült Államok a barátunk és fontos szövetségesünk - szögezte le Orbán Viktor.

A 25,2 százalékos infláció kapcsán és az árstopok kivezetéséről a miniszterelnök elmondta, hogy még nem lehet kivezetni az árstopot. "Ami eddig történt, az kevés" az infláció leszorítása érdekében. Bár történtek áresések a boltokban, de még csak kevés termék esetében - mondta el.

Áprilisban érzékelhetőbb, általánosabb infláció-csökkenést várok, május-júniusban már esésre számítok

- mondta Orbán Viktor.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, bank, Orbán, egyesült államok, gazdaság, amerika, nemzetközi, amerikai egyesült államok, nemzetközi beruházási bank, árstop, élelmiszer-árstop, ársapka,