Orbán Viktor: a kormány már dolgozik az árstop, kamatstop kivezetésén

Pénzcentrum2023. március 31. 08:02

Szokás szerint pénteken reggel interjút adott a Kossuth rádióban Orbán Viktor. Ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják kivezetni az árstopokat és a banki kamatstopot. Ha az infláció bizonyos szint alá süllyed, akkor meg kell hozni a döntéseket, a kivezetés lépésein Nagy Márton minisztériuma dolgozik - mondta a kormányfő.

Szokás szerint pénteken reggel interjút adott a Kossuth rádióban Orbán Viktor. A kormányfő arról beszélt, kiterjedő háborúra számít, ami Magyarország felé is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világháború veszélye nem irodalmi túlzás - jelentette ki.

A gazdasági kérdések kapcsán a többi mellett kifejtette: januárban tetőzhetett az infláció Magyarországon. A kormány célja, hogy az év végén 1 számjegyű infláció legyen, de ez nem fog magától csökkenni, le kell törni - erősítette meg. Erre van egy nemzetközi tudás, de persze egyetlen recept sem alkalmazható minden országban - magyarázta.

Az első fecskék megjelentek - mondta az egyre gyakoribb boltik akciókról. A kereskedők versenyeznek, ki tud olcsóbb árat ajánlani. A háttérben a fogyasztóvédelem és a versenyhivatal a háttérben folyamatosan dolgozik, zajlanak az ellenőrzéek - mondta Orbán.

Egy komoly szakmai kihívás áll a kormány előtt: az árstopok hasznosak, de zavarokat is okoznak az ellátásban, anomáliákat a teljes kereskedelemben. Az a jó, ha ezeknek a száma minél kisebb, eltűnnek a rendszerből. Ameddig az infláció nagyon magas, addig ezt nem lehet megtenni - húzta alá.

Ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják kivezetni az árstopokat és a banki kamatstopot. Ha az infláció bizonyos szint alá süllyed, akkor meg kell hozni a döntéseket, a kivezetés lépésein Nagy Márton minisztériuma dolgozik

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- jelentette ki Orbán Viktor.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
kormány, interjú, infláció, orbán viktor, kossuth rádió, infláció mértéke, kamatstop, árstop,