Most érkezett: keresztbe tettek az akkugyárnak, mégsem épül fel a több százmilliárdos üzem

Pénzcentrum2023. február 28. 09:04

Tárgyalt akkugyáras befektetőkkel Kistelek polgármestere, de az elektromos hálózat komoly, hosszú fejlesztésre szorulna, amit nem akart kivárni a beruházó. A város önkormányzata valóban eladott egy 12 hektáros terület, egyelőre nem tudni, a vásárló milyen beruházást tervez.

Mint a Pénzcentrum is beszámolt róla, Kistelek önkormányzata megszavazta, hogy vélhetően akkugyár épüljön a települétől másfél kilométerre. Az előterjesztésben közelebbről meg nem nevezett gigaberuházás számára sürgősséggel adtak el földterületeket. Most a polgármster tisztázta a kérdést, valóban ilyen üzem épül-e.

Nagy Sándor az ATV Híradó szerint elismerte, hogy tárgyalt akkugyáras befektetőkkel, de szerinte a gyár üzemeltetéséhez a városban nincs elég elektromos kapacitás, és csak hosszabb idő alatt lehetne kiépíteni, amennyit nem tudott volna várni az akkugyáras cég, pedig állítólag 500 milliárdos beruházást hoztak volna.

De a város közgyűlése januárban valóban döntött egy 12 hektáros terület eladásáról, 1500 Ft-os négyzetméteráron, ide most várják a befektetőket. A földeket az Európa-Center-Miskolc Kft. vásárolta meg. Az ATV őket is kereste, hogy megkérdezzék, milyen beruházót akarnak Kistelekre vinni, de közösségi oldaluk nem üzemel és a megadott telefonszám sem volt kapcsolható.

Címkék:
befektetés, gyár, beruházás, akkumulátor, gazdaság, üzem, atv,