Béremelés 2023: megszólalt Orbán Viktor, erre számíthatnak a magyar dolgozók

Pénzcentrum2023. január 13. 08:07

Azok a diákok, akik a programban készültek részt venni, azok ugyanúgy elmehetnek Erasmusra: vagy megegyeznek addig Brüsszellel, vagy a kormány kifizeti az ösztöndíjat - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A béremelések kapcsán arról beszélt, 2022-2023-ban gondolkodik, szerinte ebben a két évben a bérek reálértéken nőni fognak Magyarországon

Három rendőrt megszúrt egy férfi éjjel Budapersten, az egyik rendőr belehalt sérüléseibe. Ennek kapcsán Orbán Viktor a Kossuth rádióban elmondta, együtt érez a meggyilkolt rendőr családtagjaival, gondoskodni fogunk róluk. Arról számolt be, az elkövetőt elfogták: nem örül az ember, ha arról hall, hogy a rendőrök a fegyverüket használják, de ha kell, akkor jó, hogy tudják használni. A miniszterelnök szerint a nem mindennapos eset "megrázott bennünket", nem vagyunk hozzászokva. Meg kell becsülni a rendőröket, mert ez egy veszélyes szakma - tette hozzá.

Nem zárhatjuk ki, hogy 2022 volt az az év, amikor valami megváltozott, beléptünk a veszélyek korába. A járvány lefutott egy-másfél év alatt, de most itt a háború, az energiaválság, az infláció.

Az Erasmus-pénzek kapcsán Orbán elmondta, azok a diákok, akik a programban készültek részt venni, azok ugyanúgy elmehetnek Erasmusra: vagy megegyeznek addig Brüsszellel, vagy a kormány kifizeti az ösztöndíjat.

„A magyar gazdaság, köszöni szépen, jól van”, vannak veszteségek, de nem volt nagy munkanélküliségi hullám Magyarországon - mondta a kormányfő. A béremelések kapcsán arról beszélt, 2022-2023-ban gondolkodik, szerinte ebben a két évben a bérek reálértéken nőni fognak Magyarországon. Az esetleges recesszió kapcsán Orbán kifejtette, a kormány ambiciózus, 2023-ban is ilyen célokat tűztek ki.

Ezek közül az egyik, hogy az infláció az év végére egyszámjegyű legyen, ami szerinte lehetséges. A másik cél, hogy mi nem kerülhetünk azon országok közé, amelyek 2023-ban recesszióba süllyednek, a költségvetést 1,5 százalékos növekedésre tervezték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA 

Címkék:
kormány, Orbán, béremelés, európai unió, gazdaság, bérek, erasmus+, orbán viktor, kossuth, orbán kossuth rádió,