Parragh László: lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését, a kamatcsökkentést

Pénzcentrum2023. január 10. 09:13

Lassan el kell kezdeni megtervezni, hogy miképpen vezessék ki az árstopokat, újra kell gondolni azok fenntartását - mondta Parragh László. A MKIK elnöke szerint kezdenek összeállni a kivezetéshez szükséges feltételek.

Kezdenek összeállni az árstopok kivezetéséhez szükséges feltételek, kedvezően alakul az infláció és a forint árfolyama, visszaesik a növekedés és a fogyasztás - mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Így pedig szerinte lassan el kell kezdeni megtervezni, hogy miképpen vezessék ki az árstopokat, újra kell gondolni azok fenntartását.

Hozzátette, egyre kevésbé indokolt a 13 százalékos alapkamat, ami a beruházásokat is visszaveti. Parragh szerint a jövőben a forint tovább erősödhet, az infláció egy-két hónap múlva a csúcsra ér, így az idei év könnyebb lesz, mint a tavalyi. Az elnök szerint a cégek alkalmazkodtak a magas energiaárakhoz is. Kijelentette: Magyarország szerinte elkerüli a recessziós pályát.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

Címkék:
infláció, gazdaság, kamatcsökkentés, parragh lászló, parragh, infláció mértéke, élelmiszerek, árstop, élelmiszer-árstop,