Hivatalos: lemondott Palkovics László, új energetikai minisztérium alakul

Pénzcentrum2022. november 14. 12:35

A kormányinfón jelentette be ma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezzel pedig Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemond a tisztségéről.

Gulyás Gergely a kormányinfó keretei között jelentette be, hogy távozik posztjáról Palkovics László, miután a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik. A minisztérium feladatait ezentúl a gazdaságfejlesztési és más minisztériumok veszik majd át.

A hírek szerint a közlekedés Nagy Márton minisztéiumához kerül, az ipar Lázár Jánoshoz, minden más terület, mint például a felnőttképzés pedig Csák János alá fog tartozni, míg Paks II. változatlanul a külügyminisztérium alá fog tartozni. Gulyás Gergely bejelentése szerint létrejön egy új, energetikai minisztérium, aminek az élére Lantos Csabát kérték fel.

Palkovics László lemondását elfogadta Orbán Viktor. A tárcavezető döntését azzal indokolta, hogy egységes portfolióként tekint a tárcára, így az önálló minisztérium megalakulását követően nem vállalja a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetését.

Már korábban felröppentek a hírek több forrásból is, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter távozik posztjáról. A hírek szerint a lemondás oka az energiapolitikával kapcsolatos véleménykülönbségek, mivel Orbán Viktor miniszterelnök önálló minisztériumot szeretne létrehozni az energiaválság kezelésére, így ezt a területet elvették volna Palkovics Lászlótól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
közlekedés, hírek, megszűnik, minisztérium, miniszterelnök, kormányinfo, gulyás, palkovics, palkovics lászló, miniszter, gulyás gergely, technológiai fejlődés, miniszterelnöki kabinetiroda,