Tovább tart a kifizetési stop: rengeteg magyar maradhat pénz nélkül év végéig

hvg.hu2022. október 25. 09:52

A kormány már korábban kifizetési stopot rendelt el, miszerint csak a béreket lehet elutalni, más számlákat viszont a határozat végéig nem rendeznek. Ezt a döntést most meghosszabbították: október 31. helyett év végéig tart a kifizetési stop – írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a hvg.hu.

Két hónappal hosszabbítja meg a kormány a lap értesülései azt az eredetileg október 31-ig szóló döntését, hogy néhány alapvető tételen kívül előzetes pénzügyminisztériumi szükséges a kifizetésekhez. A cikk szerint a határozat minden költségvetési szervre és a teljes államigazgatásra vonatkozik. A lap emlékeztet, a nem nyilvános kifizetési stopot eredetileg október 31-ig rendelte el a kormány a felügyelete alá tartozó szerveknél. Ez alól csak néhány tétel képez kivételt, például bérek, uniós programok, oktatási, egészségügyi és szociális finanszírozás. A hvg.hu a cikkben kiemeli, mivel a kormányhatározat nem nyilvános, így nem érhető el a Magyar Közlönyben.

Frissítés! (2022.10.25. 10:20)

Cikkünk megjelenése után a Pénzügyminisztérium reagált a hvg.hu cikkére. A PM szűkszavú állásfoglalása szerint "a takarékossági intézkedés október végéig van hatályban, a kormány nem tervezi meghosszabbítani."

(Fotó: MTI/MTVA)

Címkék:
kormány, október, programok, bérek, kifizetés, kormányrendelet, pénzügyminisztérium,