Ennyi volt: ismert magyar szálloda húzza le a rolót a magas rezsiárak miatt

Pénzcentrum2022. augusztus 25. 16:31

Bezárási hullámra számít a szakmai szövetség, Somogyban már elkezdődött, bezárt a Hotel Solar a magas rezsiköltségek miatt.

Nagyné Huszár Andrea a Somogy megyei portál megkeresésére kifejtette, hogy a gáz ára a háromszorosára növekedett, ezért számításaik szerint a fűtési időszakban havonta 6 millió forintot kellene fizetniük, ezt azonban nem tudják kigazdálkodni.

Azért, hogy jövőre nyitva lehessenek, ahhoz most be kell zárniuk – hangsúlyozta a hotel vezetője, aki hozzátette, hogy november elsejével húzzuk le a rolót és egészen jövő áprilisig ki sem nyitnak.

Csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudjuk venni

- mondta Nagyné Huszár Andrea. Arról is beszélt a szállodavezető, hogy a 15 alkalmazottal már két hónappal ezelőtt közölték a hírt, ezért mindenkinek volt ideje másik állást találnia. Felidézte azt is, hogy 2007 óta üzemeltetik a Hotel Solart, de csak a koronavírus-járvány idején fordult elő, hogy ilyen hosszú időre bezártak. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lap úgy tudja, hogy Somogyban több szálláshely is fontolgat hasonló lépést. A Szállodaszövetség információ szerint a szektor résztvevői kétségbeesettek és sokan döntenek inkább a bezárás mellett. 

Címkék:
rezsi, szálloda, rezsicsökkentés, hotel, nyitvatartás, bezárás, rezsiköltség, szállodaipar, rezsiemelés,