Több kútnál káoszba fulladt az átállás: kannába, motorba is jár a hatósági áras üzemanyag?

Pénzcentrum2022. május 30. 20:12

Vannak olyan kisebb kutak, ahol káoszt hozott a szigorított benzinár-stop – ezt mondták az őket képviselő szervezetnél. Péntektől már csak magyar rendszámú autókba lehet kedvezményes árú üzemanyagot tankolni.

A Mol úgy értelmezi a szabályt, hogy a legfeljebb 20 literes kannába forgalmi nélkül is lehet 480 forintért tankolni. Péntektől már csak magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autók tankolhatnak hatósági áron, amelyet a pultnál ellenőriznek.

Az RTL Híradó utánajárt annak, hogy hogyan tankolhatunk hatósági áron. A számla fizetése után a számlán a teljes ár szerepel, és az, ahogy a rendszer korrigálja az összeget. Hatósági áron ugyanis csak magyar rendszámú autókba tankolhatunk.

A kasszarendszer informatikai átállítása több millió forintos ráfordítással jár

- nyilatkozta a híradónak a Shell Hungary Zrt, de hozzátették, náluk ez nem okoz fennakadást. Azonban a Független Benzinkutasok Szövetsége elmondta, hogy a kisebb magánkutaknál ez az átállás káoszba torrkolhat.

A Molnál saját maguk próbálják értelmezni az új szabályokat, mivel a kormányrendelet nem tér ki a részletszabályokra, így azokra az esetekre sem, amikor a jármű nem rendelkezik rendszámtáblával, vagy forgalmi engedéllyel. Ebbe a kategóriába tartoznak az 50 köbcentiméter alatti kismotorok,

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

ezekkel a járművekkel a Molnál továbbra is hatósági áron tankolhatunk, csak úgy, mint 20 literes kannákba.

Az automata kutakat is érinti a szabályozás, itt munkaidőben a pultnál tudunk fizetni a tankolásért.

Címkék:
magyarország, tankolás, benzinár, magyar, kormányrendelet, árstop, ársapka,