Jöhet a magyar euró? Itt van Nagy Márton friss válasza

Pénzcentrum/Portfolio2022. május 18. 20:34

Szerda reggel kezdetét vette az ötödik Orbán-kormány miniszterjelöltjeinek bizottsági meghallgatása a Parlamentben. Nagy Márton a gazdaságfejlesztési tárca várományosa a fenntartható gazdasági növekedés kapcsán beszét az euró bevezetéséről is. 

Nagy Márton szerint a kormány célja a fenntartható gazdasági növekedés, és a fenntartható felzárkózás. Ennek egy sor alapfeltétele van, például az önálló gazdaságpolitika, euró nélkül, az önellátás élelmiszer és energia területén, és mindezek nyomán elérhető szerinte a 3,5%-os növekedési többlet a magyar gazdaságból az EU-átlaghoz képest - számol be a Portfolio a meghallgatásról.

A felzárkózás folytatódni fog - ígérte Nagy Márton. 2030-ra a cél az EU átlagának 100 százaléka, a jelenlegi 76%-ról. Magyarország jelenleg a 20. helyen áll, Lengyelország a 19. Mi most Lengyelországgal versenyzünk.

Ha a többletnövekedésünket 2%-ról 3,5%-ra emeljük, akkor 2030-ra elérjük az Európai Unió átlagos fejlettségi szintjét

 - vetítette előre. A Gazdasági Bizottságról kifelé jövet újságírói kérdésekre kifejtette, hogy nincs céldátum a magyar euróbevezetésre, de Magyarország vállalta, hogy egyszer bevezeti. Ha egy fejlettségi fokot elér a magyar gazdaság, akkor merülhet fel a kérdés, hogy érdemes-e vállalni, hogy feladja az ország az önálló gazdaságpolitika egy részét - mondta a miniszterjelölt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
kormány, euró, magyarország, gazdaság, euró bevezetés, miniszter, nagy márton,