Itt vannak a legfrissebb számok: ekkorát növekedett a magyar gazdaság egy év alatt

Pénzcentrum2021. november 16. 11:28

Magyarország bruttó hazai terméke 2021 III. negyedévében a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt 6,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján – a gazdaság teljesítménye 0,7%-kal emelkedett.

A KSH legfrissebb statisztikája szeirnt a III. negyedévben az előző negyedévhez viszonyítva 0,7%-kal bővült a gazdaság teljesítménye. A növekedéshez leginkább a piaci szolgáltatások járultak hozzá. A gazdaság teljesítménye a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt 6,1%-kal növekedett az előző év azonos negyedévéhez képest.1

A GDP a nyers adatok alapján 1,5%-kal nagyobb volt a 2019. III. negyedévinél. 2021 I-III. negyedévében a gazdaság teljesítménye 7,1%-kal (a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 6,8%-kal) meghaladta az előző év azonos időszakit.

A jövőre kivetített dinamikára építő, az amerikai tájékoztatási gyakorlatban régóta közölt ún. évesített index 2,7%-os növekedést jelez a III. negyedévben. Az évesített index azt mutatja meg, hogy mekkora lenne az éves változás, ha az aktuális negyedéves – az előző negyedévhez viszonyított – volumenváltozás négy negyedévig folytatódna - írja a KSH.

Címkék:
ksh, gazdaság, adatok, gdp, gdp-növekedés, gdp növekedés,