Alig bírják már a magyar vendéglátósok: senki nem tudja, meddig tart még a pokol

Pénzcentrum/Index.hu2021. április 8. 10:15

Már most minden képzeletet felülmúló nehézségekkel küzdenek a vendéglátósok, és még messze nem látják a fényt az alagút végén.-írja az Index. 

Magyarországon elérte a 2,5 millió főt a legalább az első dózissal beoltottak száma, ezért  a korábbi terveknek megfelelően  életbe léptek a miniszterelnök által beígért lazítások.

A vendéglátóhelyeken azonban továbbra sincs változás, csak elvitelre vagy házhoz szállítással vásárolhatunk, és az éttermek teraszait sem lehet használatba venni. Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke az Index kérdésére elmondta, nem tudja meddig bírják még, hiszen már most is borzasztó nehézségekkel küzdenek.

Az MVI elnöke hozzátette, hogy a vendéglátósok egyértelműen a járványhelyzet legnagyobb áldozatai közé sorolandók, embert próbáló feladat talpon maradniuk. Arra nem vállalkozik, hogy megjósolja, mikor indulhat újra a vendéglátóipar, mert minden a számokon és a járványügyi szakértők véleményén múlik, de az eddigiek alapján úgy gondolja, hogy május végére talán számíthatnak érdemi előrelépésre.

Korábban a húsvétban reménykedtünk, de teljesen világos, hogy ilyen helyzetben nem lehet kinyitni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta el a szakember. Ezen felül érdemes kiemelni, hogy a szerdai könnyítésből a szállodák is kimaradtak, a második lépésre Orbán Viktor korábbi bejelentése szerint 3-3,5 millió oltottig kell várni, de az egyelőre nem nyilvános, hogy a következő ütem milyen területeket és milyen részletszabályok mentén fog érinteni.

Címkék:
vendéglátás, koronavírus, lapszemle, lezárások,