Brexit: hol jár most az euró árfolyama?

Pénzcentrum/Portfolio2016. június 24. 13:32

Kiszavazták magukat a britek az Európai Unióból, ez pedig a devizapiacra is nagy hatással volt. A dollár szárnyal, miközben a font meredek zuhanásba kezdett. De mi lesz az euróval?


Csütörtök éjjel a kezdetben biztató brit népszavazási eredmények hatására még 312 közelébe erősödött a forint az euróval szemben, majd ahogy hajnalban fordultak a brit eredmények a forint is zuhanásba kapcsolt.

Kora reggel már 322-nél is járt a forint árfolyama, most azonban jelenleg 317 körül mozog. Az európai részvénypiacok nyitása óta jelentős az emelkedés (igaz még így is hatalmas mínuszokról beszélünk).

A font az éjjeli 412 körüli árfolyamról hajnalban átmenetileg 382-ig zuhant a forinttal szemben, mostanra 396 körülig korrigált az árfolyam a bankközi piacon.

Az euró/dollárnál látott komolyabb kilengések (1,09-ről 1,12-ig visszaugrás, majd 1,11-ig ereszkedés) miatt a dollár/forint kurzus 290 felettről 285-286 közöttig visszasüllyedt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jól járnak a pénzváltók?

A Brexit következtében 1,5 éves mélypontjára esett a forint, ezt pedig kihasználhatják a pénzváltók. A heves piaci mozgásokra hivatkozva ugyanis a megszokott 1-1,5 forintos különbségek helyett most sokkal nagyobb lehet az eltérés az eladási és a vételi árfolyamok között - vagyis ezzel a szokásosnál is többet kereshetnek a pénzváltók.

Címkék:
utazás, árfolyam, euró, dollár, brexit, font,