Újabb magyar sztárnak jár visszatérítés a devizahitele miatt

Pénzcentrum2014. július 8. 17:05

Kökény Attila, a Megasztár csillaga sem tudta kifizetni duplájára növekedett törlesztőrészletét, ugyanakkor a mostani törvénynek köszönhetően több millió forint is visszajárhat neki. Ez várhatóan a törlesztőrészletek csökkenésével fog járni, mivel még élő szerződésről van szó, vagyis nem készpénzben kapja meg a zenész a visszatérítést.

Kökény Attila sem tudta fizetni a majdnem duplájára emelkedett, 20 milliós svájci frankos hitelét, amit a 18. kerületi családi házára vett fel hat évvel ezelőtt. Könnyítést kért a bankjától, így két évig csak a hitelének felét kellett fizetnie. Cserébe 30 helyett 32 évig kell nyögnie a részleteket - írja a Blikk.

Kattints!Még több pénz járhat a devizahiteleseknek, mint gondolták

Amikor hat évvel ezelőtt felvettem a hitelt, 98 ezer forintot kellett fizetnem havonta. Már közel 200 ezret törlesztek. Felőrli az embert lelkileg, hogy jóformán csak azért dolgozik, hogy fizesse a hitelt - kesergett az énekes. Örülök a törvénynek - tette hozzá.

Kattints! 10+1 fontos kérdés és válasz a devizahiteles csomagról

Mennyi visszatérítésre számíthat Kökény?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Pénzcentrum.hu számításai szerint a 35 millió forintos felvett hitelösszeg miatt igen magas visszatérítésre számíthat a zenész, ráadásul az eredeti törlesztőrészlet is kétszerese volt az átlagosnak. Az sem elhanyagolható tény, hogy a havi fizetendő összeg több, mint kétszeresére növekedett időközben, vagyis valószínűleg a kamatemelés mértéke is meghaladta az átlagos értéket. Ezek alapján a zenész több millió forint visszatérítésre lehet jogosult.

 

Címkék:
devizahitel, árfolyam, kamat, kökény attila,