Kunetz Zsombor: emberhiány miatt leállt a kardiológiai osztály az Uzsokiban

Pénzcentrum2024. február 20. 10:01

Előre nem látható módon leállt az Uzsoki Utcai Kórházban a súlyos szívbetegek ellátása, miután az intézmény nem tudja biztosítani az ahhoz szükséges személyi feltételeket.

Leállt a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban a kardiológiai osztályon a súlyos betegek ellátása február 16-án - osztotta meg a hírt Kunetz Zsombor a Facebook-oldalán. Az orvos, egészségügyi szakértő bejegyzésében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) határozatára hivatkozott.

Közlése szerint a Müller Cecília által jegyzett dokumentumban az intézmény orvosigazgatója február 14-én jelezte, hogy a

kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronária intervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását.

Kunetz Zsombor szerint az Uzsoki Utcai Kórház eddig működőképes volt, ám most egy alapszakmai ellátás szűnik meg határozatlan ideig. A szakember azt írta: a kardiológiai osztály gyakorlatilag a súlyos betegek tekintetében leáll, nem lesz infarktus ellátás, de egyéb komolyabb ellátás sem.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szívizominfarktus ellátás és a súlyos kardiológiai betegek ellátást egy fővárosi, megyei szintű kórház nem tudja biztosítani. Ott, ahol a munkaerő a leginkább elérhető, ez nem megy, mi lehet a helyzet vidéken?

- tette fel a kérdést.

Címkék:
egészség, kórház, leállás, ellátás, kardiológia, betegellátás,